Monstera Adansonii H 40cm

98,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse. Comenzile plasate dupa ora 13:00 vor fi livrate in ziua urmatoare.
Disponibil in stoc

Descriere

Monstera Adansonii H 40cm

Monstera este originară din Guatemala și Mexic. În țările de origine atinge și o înălțime de 6 metri, cu frunze care pot avea și lungimea de 100 cm și o lățime de 60 cm. Este planta ideală ca plantă de apartament, foarte decorativă, necesită foarte puțină îngrijire și, prin urmare, este potrivită și pentru săli de așteptare, studiouri etc. Necesită un spațiu de cel puțin 2 metri pătrați.

Particularitatea sa este frunzele sale mari și foarte zimțate, toate diferite unele de altele (fenomen de heterofilină). În stadiul juvenil sunt în formă de inimă iar la maturitate au aspectul clasic cu marginea sculptată și găuri alungite.

Preferă o locație luminoasă, dar fără soare direct; tolerează luminozitatea medie și supraviețuiește chiar și în condiții de lumină slabă, dar în aceste cazuri frunzele vor rămâne mici și fără perforații. Vara, poate fi mutată în aer liber, la umbră parțială. Temperatura ideală este între 20 și 25 ° C, tolerează căldura intensă atâta timp cât este bine udată; rezistă la frig doar până la 10 ° C.

Idealul ar fi ca, în timpul iernii, acasă, planta să fie plasată într-un ghiveci care conține argilă expandată pentru a fi păstrată în permanență umedă, într-un mediu luminos și temperat, departe de radiatoare.

Frunzele trebuie curățate în mod regulat de praf cu o cârpă umedă și pulverizate cu apă distilată. Din primăvară până în toată vara, planta trebuie plasată afară, departe de lumina soarelui și udată abundent, acordând atenție stagnărilor de apă care sunt letale pentru rădăcinile cărnoase.

Planta are nevoie de un substrat proaspăt și bine drenat. Din acest motiv, se recomandă adăugarea de nisip sau coajă mărunțită la sol. Transplantarea ar trebui să se facă anual în aprilie, cu sol universal sau pentru plante verzi până la utilizarea ghivecelor de 30 cm, apoi va fi suficient să se repoteze la fiecare 2 sau 3 ani sau să se înlocuiască doar stratul superficial al solului.

Ar trebui udată aproximativ o dată pe săptămână în timpul verii și la fiecare 10-15 zile în timpul iernii, menținând substratul doar umezit, având grijă să nu creeze stagnări. În timpul verii și în timpul iernii, cu încălzirea activată, apa trebuie pulverizată pe frunziș în fiecare zi.

Detalii

Categorii

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review