Vrei să îți deschizi propria florărie? Vrei să fii sigură că afacerea ta va avea succes? Află acum toate secretele acestui business chiar în florărie.

Vei învăța tot ce ține de designul floral direct de la Anna de Hillerin, designerul Raznna Flowers. De la buchetele de florărie și tehnici de ambalare, până la buchetele de mireasă, lumânările de cununie, aranjamentele florale pentru evenimente și corporate.

Vei afla toate informațiile despre investiția într-o florărie, costuri lunare, aprovizionare, pierderi, vânzări și managementul afacerii cu flori.

 

CUI NE ADRESĂM

Până acum, în Romania, cursurile de floristică s-au axat și se axează în continuare pe aranjamentele florale destinate nunților. Ceea ce nu se spune nicăieri este faptul că nu vei reuși să pornești o afacere cu flori doar cunoscând această latura. Este foarte puțin probabil să primești comenzi pentru evenimente fără un portofoliu care să te recomande sau să ai o florărie de succes fara o experiență prealabilă.

În ultimii ani, zeci de persoane entuziaste, pasionate de acest domeniu, au urmat cursuri, și-au deschis propria florărie și au fost nevoite să închidă după ce au înregistrat pierderi financiare însemnate. Au investit bani mulți, au plătit chirii mari, au realizat chiar produse frumoase și, cu toate acestea, nu au reușit. Toate acestea se întâmplă din lipsa de experiență în floristică, în vânzări, în marketing, în evenimente. Floriștii care au succes, mai ales în segmentul de evenimente, au în spate mii de ore de lucru în florărie și clienți care s-au format de-a lungul timpului.

Noi, Raznna Flowers, ne mândrim cu o afacere de succes pe care am gândit-o în anii ’90 și pe care am deschis-o, fizic, în 2016. Avem o florărie boutique care s-a bucurat de succes încă de la deschidere. Am crescut an de an investind și reinvestind profitul, iar acum ne bucurăm să avem sezoane pline de nunți, clienți rafinați și produse speciale pe piața floristică din Romania.

Dacă și tu îți dorești succesul nostru, te asteptăm în florărie!

 

DISPONIBILITATE

Pentru că ne dorim ca voi, cei care veți veni să învățați de la noi, să aveți succes în acest domeniu, locurile în florărie vor fi limitate. Pentru a vă putea transmite cât mai bine toate informațiile despre flori și managementul acestei afaceri și pentru ca voi să învățați practic tot ce ține de design-ul floral, acceptăm în florărie doar două persoane pe zi: una în prima parte a zilei între 9:00-15:00 și una după-amiaza, între 14:00-20:00. 

 

DE CE SĂ ALEGI OFERTA RAZNNA FLOWERS

 • Pentru că oricât de multe cursuri de floristică ai făcut până acum sau vrei să urmezi în viitor, realitatea practică este cea mai bună metodă de a învăța.
 • Pentru că suntem o florărie de succes, adaptată cerințelor și tendințelor actuale.
 • Pentru că prețurile noastre sunt mai mici decât ofertele de curs ale competitorilor noștri și doar la noi veți avea o experiență reală de învățare.
 • Pentru că experiența reală de învățare îți va economisi zeci de mii de euro pe care i-ai pierde in primul an de deschidere al unui business cu flori.
 • Pentru că și noi ne vom mândri cu succesul vostru.

 

CE VEI ÎNVĂȚA TEORETIC ȘI PRACTIC

 

PACHETUL I - BUCHETE ȘI ARANJAMENTE FLORALE

 1. Buchetul de florărie: formă, cromatică. Trei moduri de a realiza cel mai cerut buchet de florărie.
 2. Greșeli în tehnicile de execuție a buchetelor.
 3. Tehnici de ambalare a buchetelor. Tipuri de ambalaje.
 4. Aranjamentele florale. Tehnici de realizare. Structură, cromatică, formă, design, puncte de interes. Greșeli.
 5. Tehnici de ambalare a aranjamentelor florale.

 

PACHETUL II - BUCHETE ȘI ARANJAMENTE PENTRU EVENIMENTE

 1. Buchetul de mireasă: formă, cromatică, tipuri, structuri.
 2. Lumânările de cununie și botez: formă, cromatică, modalități de realizare.
 3. Corsaje și butoniere.
 4. Coronițe pentru mirese.
 5. Aranjamente pentru prezidiu.
 6. Aranjamente pentru masă.
 7. Aranjamente pentru arcadă/șevalet/photo-corner.
 8. În sezon, veți merge cu noi la evenimente unde veți învăța efectiv tot ce ține de organizare, veți vedea care sunt timpii de realizare pentru diferite structuri florale și veți fi implicați direct în echipa de lucru.
 9. Aranjamente corporate.

 

PACHETUL III - MARKETING ȘI VÂNZĂRI:

 1. Relaționarea directă cu clienții în florărie. Veți avea posibilitatea să relaționați direct cu unii dintre clienții noștri și să realizați pentru aceștia produsele cerute.
 2. Tehnici de vânzare.
 3. Strategii de promovare online. Parte teoretică și practică dacă există deja un spațiu digital creat (pagină de fb/site).
 4. Strategii de vânzare în mediul online. Parte teoretica.
 5. Fotografia de produs. Cum realizăm o fotografie comercială. Cât de importantă este o fotografie bună.
 6. Relaționarea directă cu miresele. Cerere și oferta. Cum aflăm ce își dorește o mireasă. Ce îi propunem. Ce buget este potrivit. Ce preț oferim. Cum calculăm prețurile pentru diferite perioade din an.

 

PACHETUL IV - MANAGEMENTUL AFACERII CU FLORI

 1. Prezentare generală.
 2. Care este perioada optimă pentru a deschide o florărie?
 3. Cum alegem spațiul de închiriat? Câți metri pătrați este bine să aibă florăria? Cât ar trebui să fie chiria?
 4. Investiția totală pentru o florărie. Investiție inițială și investiții lunare.
 5. Cum amenajăm spațiul? Amenajarea exterioară: elemente necesare/obligatorii. Costuri. Interior: câte vaze ne sunt necesare, ce unelte pentru floristică, accesorii, elemente importante de design de florărie. Costuri.
 6. Stocul de flori. De unde ne aprovizionăm? Cât cumpărăm? Buget. Ce tipuri de flori alegem? Cum stabilim prețul florilor la vânzare. Care sunt florile la care putem stabili prețuri și oferte promoționale. Despre furzinori și relatia cu furnizorii. Parte practică: veți merge împreună cu noi la furnizori și veți învăța care sunt problematicile cele mai întâlnite, cum ne alegem florile dintr-un depozit, cum relaționăm cu furnizorii.
 7. Care sunt perioadele în care vânzarile scad? Soluții. Cât reducem stocul.
 8. Perioadele de vârf. Cum ne aprovizionăm. Ce stoc trebuie să avem.
 9. Cum le gestionăm. Cum le evităm. Care este procentul firesc de pierderi într-o florărie.
 10. Care sunt perioadele în care putem să ne luăm concediu și să închidem florăria.
 11. Relaționarea cu clienții. Strategii de vânzare. Reguli de conduită în relația cu cumpărătorii. Clienți dificili: cum să-i abordăm/când spunem stop.
 12. Fidelizarea clienților.
 13. De câți angajați este nevoie într-o florărie. Cât plătim. Cum îi motivăm.
 14. Vânzările online. Cât de importante sunt. Care sunt cele mai des întâlnite probleme în vânzarea florilor.
 15. Marketing online. Ce strategii de promovare abordăm. Cum le gestionăm. Costuri.
 16. Livrarea florilor la domiciliu. Reguli de ambalare. Relaționarea cu clienții care comandă, înainte și după livrare. Probleme întâlnite/soluții posibile.

 

 

COSTURI:

 

 1. CONSULTANȚĂ PERSONALĂ. Pentru a putea beneficia de cea mai buna ofertă, este necesară, în prealabil, o consultație cu designerul nostru – Anna de Hillerin. Împreună veți stabili ce anume vă doriți/aveți nevoie să învățați și care este nivelul de experiență la care va aflați în momentul respectiv. Consultația este gratuită.

 

 1. OFERTA 1 – 1600 lei: O săptămână în florărie alături de Anna de Hillerin, designerul nostru. Oferta include posibilitatea învățării oricăruia dintre pachetele I, II și III.

 

 1. OFERTA 2 – 2200 lei: Două săptămâni în florărie alături de Anna de Hillerin, designerul nostru. Oferta include posibilitatea învățării oricăruia dintre pachetele I, II și III.

 

 1. OFERTA 3 – 3000 lei: Trei săptămâni în florărie alături de Anna de Hillerin, designerul nostru. Oferta include posibilitatea învățării oricăruia dintre pachetele I, II și III.

 

 1. OFERTA 4 – 3500 lei: Patru săptămâni în florărie alături de Anna de Hillerin, designerul nostru. Oferta include posibilitatea învățării oricăruia dintre pachetele I, II și III.

 

 1. OFERTA 5 – 6500 lei: Două luni în florărie alături de Anna de Hillerin, designerul nostru. Oferta include posibilitatea învățării oricăruia dintre pachetele I, II, III și IV.

 

 1. OFERTA 6 – 6000 lei: Două săptămâni în florărie alături de Anna de Hillerin, pentru pachetul IV – MANAGEMENTUL AFACERII CU FLORI.

 

 BENEFICII:

 • Fiecare ofertă include toate materialele și florile necesare pentru partea practică, pe tot parcursul procesului de învățare.
 • Pe întreaga perioadă în care vă veți afla la noi în florărie, veți putea lua notițe pentru toate informațiile necesare.
 • După terminarea procesului de învățare, veți beneficia în continuare de sfaturi, recomandări și informații de la designerul nostru.
 • După terminarea procesului de învățare, veți beneficia de un portofoliu de fotografii pentru demararea unei afeceri cu flori.

 

OBSERVAȚII:

 • Pe întreaga perioadă în care vă veți afla la noi în florărie, este interzisă fotografierea și înregistrarea audio sau video. Toate fotografiile vor fi realizate de personalul nostru specializat, iar pozele vor fi puse la dispoziția participanților la terminarea procesului de învățare, fiind un portofoliu important în demararea unei afaceri cu flori.

 

CONTACT:

Pentru a afla disponibilitatea noastră și pentru a stabili o întâlnire pentru o consultație prealabilă, ne puteți contacta via e-mail sau la telefon, de luni până sâmbătă, între orele 10:00-20:00.

 

Raznna Flowers SRL-D

Str. Lizeanu, nr. 15, sector 2, București

https://www.facebook.com/raznna

https://www.instagram.com/raznna_flowers/

http://www.raznna.ro/

Telefon: 0744 35 33 11

Adresă de e-mail: raznna.flowers@gmail.com